Mitä on s. boulardii ?

S. boulardii eli saccharomyces boulardii on probioottinen hiiva, mangosteenimaitohappohiiva. Se on saccharomyces cerevisiae -hiivan eräs muoto.

Boulardii ei kykene tunkeutumaan kudoksiin kuten haitallinen hiiva, candida. Se ei myöskään muodosta itiöitä, joten se ei hevillä kykene siirtymään kehon muihin osiin.

Boulardiin ihanteellinen kasvulämpötila on sama kuin ruumiinlämpö. Kun sitä otetaan suun kautta, se virtaa suoliston läpi kolmessa päivässä ja häviää suolistosta 3-5 päivässä siitä, kun sen nauttiminen lopetetaan.

Boulardii kestää vatsan matalaa pH:ta sekä sappihappoja. Siksi suurin osa tai kaikki nautitusta boulardiista pääsee suolistoon.

Koska boulardii on hiivaa, hiivanestolääkkeet voivat sen hävittää elimistöstä.

 

Boulardiin hyödyt

1. Kestää antibiootteja. Siksi boulardii estää haitallisia mikrobeja ja hiivoja valtaamasta elimistöäsi, silloin kun antibiootit tappavat suurimman osan hyvistä bakteereista ja osan, muttei kaikkia, haitallisista suolistobakteereista.

2. Stimuloi kehon puolustusjärjestelmää, sekä luontaista että opittua, ja varjelee haitallisilta infektioilta.

3. Estää ripulia. Boulardii voi estää ulkomailla tulevaa ripulia sekä antibiootin aikaista tai jälkeistä ripulia.

4. Estää ja vähentää suoliston bakteeri-infektioita sekä vähentää antibiootin aiheuttamia bakteerien kulkeutumisia muualle kehoon.

5. Voi auttaa suolistotulehduksen hoidossa.

6. Suojelee suoliston terveyttä ja tuottaa aineita, jotka ravitsevat paksusolen soluja.

7. Auttaa ruuansulatusta ja ravinteiden imeytymistä stimuloimalla kehon tuottamaan tiettyjä entsyymejä.

8. Voi estää vuotavasta suolistosta kärsivien vauvojen reaktioita ruuan vasta-aineille (ruoka-allergioita).

 

Mistä boulardii on peräisin?

Saccharomyces boulardiin keksi ranskalainen mikrobiologi Henri Boulard vuonna 1920 Indo-Kiinassa, kun hän etsi uusia hiivakantoja käymisprosessiin. Silloin oli koleraepidemia, ja hän huomasi, että siihen eivät sairastuneet ihmiset, jotka joivat tiettyä teelaatua. Tee valmistettiin hauduttamalla litsien ja mangostanien kuorta. Biologi sai eristettyä kyseisen aineen ja antoi sille nimeksi ”saccharomyces boulardii”.

 

Boulardiin sivuvaikutukset

Sivuvaikutuksina voi esiintyä janoa ja ummetusta, mutta ne ovat harvinaisia eikä niillä ole terveessä ihmisessä merkitystä. Ne kestävät vain muutaman päivän. Myös ripulia voi esiintyä, kun vatsan bakteerifloora muuttuu.

(Lähde.)

 

Mistä boulardiita?

Muun muassa Lootuskaupassa myydään Aboa medican s. boulardiita, joka sisältää eläviä soluja. Se on vegetaarinen tuote. Lisäaineena on askorbiinihappo (C-vitamiini), täyteaineina mikrokiteinen selluloosa, paakkuntumisenestoaineena piioksidi ja kasvirasvahappojen magnesiumsuolat. 

boulardii

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s