MSM

Mitä MSM on?

Se on metyylisulfonyylimetaania, orgaanista rikkiä, jota esiintyy kehossa luonnostaan.

MSM:n hyödyt

– parantaa ihon terveyttä ja normalisoi kollageenin muodostumista

– lisää nivelten joustavuutta

– auttaa myrkkyjen poistumista tekemällä soluista läpäisevämpiä

– vahvistaa hiuksia ja kynsiä, koska rikkiä tarvitaan kollageenin ja keroteenin muodostumiseen

– tukee paranemista auttamalla soluja poistamaan kuona-aineita kuten maitohappoa

– lisää energiaa ja tukee ruuansulatusta

– vähentää tulehdusta ja auttaa painonpudotuksessa

– siitä voi olla hyötyä allergioiden ja astman hoidossa, loisten ehkäisyssä, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa, lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa sekä fibromyalgiassa. Joidenkin tutkimusten mukaan sillä olisi käyttöä myös diabeteksen, mielialahäiriöiden ja muillakin käyttöaloilla. 

– tehostaa immuunijärjestelmää, ehkäisee rappeutumista

MSM:n haitat

Jos MSM:ää ottaa heti liian suuren annoksen, voi esiintyä löysiä ulosteita, kramppeja ja päänsärkyä. Jos tulee allergisia reaktioita kuten ihottumaa, kutinaa, hengenahdistusta tai kasvojen ja suun turpoamista, on mentävä lääkäriin. Omaa oloaan on seurattava. (Aboutmsm.net

Koska MSM:llä on solukalvojen läpäisevyyttä tehostava vaikutus, se saattaa voimistaa verenohennuslääkkeiden vaikutusta. MSM ei itsessään ohenna verta, mutta se tehostaa monien lääkkeiden vaikutusta. Näin ollen esimerkiksi Marevan- potilaiden tulee neuvotella lääkärinsä kanssa ennen kuin aloittaa MSM:n nauttimisen, jottei synny Marevan- lääkkeen yliannostusta.

Myös odottavien ja imettävien äitien on syytä välttää MSM:n nauttimista, koska äidin kehossa MSM:n vaikutuksesta mahdollisesti käynnistyvä detoksifikaatioprosessi saattaa vaikuttaa siihen, että sikiön tai vauvan verenkiertoon tai hänen nauttimaansa rintamaitoon siirtyy äidin kehosta poistumassa olevia vierasaineita, lääkejäämiä tai muita ei-toivottavia aineita.

MSM:n aiheuttamat detox-oireet

Detox-oireina voi tulla lievää ripulia, ihottumaa, päänsärkyä ja uupumusta. Myös pahoinvointia voi esiintyä. Oireet häviävät normaalisti viikon kuluttua. Alle 20 prosenttia MSM:n käyttäjistä voi tuntea olonsa kohtalaisen kipeiksi MSM:n aloituspäivinä. Mitä voimakkaampia oireet ovat, sitä enemmän myrkkyjä on ollut kehossa ja sitä enemmän MSM:ää tarvitaan kehon puhdistamiseen. Jos oireita koetaan olevan liikaa, MSM:n annostusta voi pienentää ja suurentaa sitä vähitellen oireiden laannuttua. (Lähde. Lähde.)

MSM:n annostelu

Jauhetta otetaan veden ja C-vitamiinin kanssa aluksi reilu 1 tl (n. 5 g), lisätään vähitellen 2-4 ruokalusikalliseen päivässä (n. 30-60 g). Ihanneannos on yksilöllinen. On sanottu, että ihanneannostus olisi 1,5 g/10 kg ihmisen painosta. Myös molybdeenia pitäisi ottaa samalla. Jos ei ota, MSM:n ottamisessa on syytä pitää taukoja.

MSM:n luontaiset lähteet

MSM:ää on lihassa, kalassa, munissa, siipikarjassa ja maidossa, sekä vähäisessä määrin myös viljassa, palkokasveissa, hedelmissä ja vihanneksissa – erityisesti valkosipulissa ja sipulissa (mistä johtuu niiden luonteenomainen tuoksu), parsassa ja ristikukkaisheimon vihanneksissa. Sitä on myös kortteessa, piparmintussa, teessä ja kahvissa. Mutta koska peltojen ryöstöviljely on kehittyvä huolenaihe, ja koska MSM häviää varastoitaessa ja ruuan valmistuksessa (kuumentamalla), ravinnonlähteemme eivät kykene huolehtimaan tarvittavasta MSM:n tasosta – eivätkä missään tapauksessa tarjoa riittäviä määriä hoidollisessa mielessä. (FinnMSM: MSMn-edut)

(Lähde1. Lähde 2.)

Mistä MSM:ää edullisesti?

Päivölän tilalta

suoraan Makanasta Saksasta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s