Olemme taipuvaisia peittämään ja vähättelemään omaa kipuamme. Emme anna sydämemme olla avoin ja tarvitseva. Silti totuus on, että kaikki kipu on vain painettu syvälle sydämeen, kipu on vaiennettu ja me uskottelemme, että kipu olisi poissa.

Lohdutuksen puute tekee meistä kovia, tunteettomia, kylmiä, julmia, sydämettömiä, emmekä kykene olemaan myötätuntoisia. Mutta sinun ei tarvitse peittää sydämesi kipua, eikä sinun tarvitse yrittää olla vahva, vaan saat olla todella tarvitseva.

Jes.49:13: ”Herra lohduttaa kansaansa, hän hoivaa köyhiä lapsiaan.” Luuk.1:53: ”Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois.” Köyhyys tarkoittaa janoista sydäntä, joka ymmärtää lohdutuksen tarpeen. Jumala voi olla Isä vain niille, jotka tarvitsevat häntä omaksi Isäkseen.

Epätoivon ja ahdinkojen kokeminen on totta elämässämme. Ehkä sinua on kohdannut työttömyys, rahaa ei ole edes ruokaan, laskut ovat maksamatta, asunto viedään alta pois, tapahtuu jotain ja ihmissuhteet särkyvät, tulee sairautta jne. On paljon asioita, jotka tuovat sydämeen suurta kipua. Jumalan huolenpito yltää kuitenkin paljon enempään, kuin me olemme ajatelleet. Isällä on myötätuntoinen sydän meitä kohtaan.

Siteeraan Luuk.12:22-33 jakeita omin sanoin: ”Tiedän ahdinkosi, mutta en jätä sinua yksin niiden alle. Huolehdin taivaan linnuista, niin enkö sinusta lapseni ja silmäteräni. Kun sinuun koskee, se koskee minuun vielä enemmän. Näen sydämesi kivun ja minä puen sinut lohdutukseni pukuun, joka suojaa sinua kaikissa ahdingoissasi.”

Sydämesi kipu voi olla suuri, mutta Isä tietää ja näkee sen. Juuri kivun keskellä Hän odottaa meitä luokseen, että Hän saisi lohduttaa meitä, emmekä piiloutuisi kipumme kanssa. Kun koemme Hänen lohdutustaan, alamme ymmärtää, että emme tarvitse lohdutusta vain joskus vaan  koko ajan ollaksemme todella elossa. Se parantaa sydämemme.

(P. D. Rimpeläinen, fhfinland.fi)

fathers-love-helene-fallstrom

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s